Процес отримання візи

Заявник для отримання візи з підстави навчання повинен подати до посольства України за кордоном наступні документи:

  • Паспорт повинен бути дійсним не менше як 3 місяці після закінчення терміну дії візи та наявність хоча б трьох не заповнених сторінок паспорта.
  • Візову анкету, видрукувану або заповнену друкованими літерами. Вона повинна бути заповнена чітко та зрозуміло, підписана заявником особисто. Безкоштовно завантажити електронну версію візової анкети можна з цього веб-сайту: http://visa.mfa.gov.ua або отримати паперову версію в Посольстві.
  • Дві кольорові фотокартки на білому полотні (3,5x4,5 см).
  • Оригінал свідоцтва про народження та копія, легалізована Міністерством закордонних справ країни видачі.
  • Оригінальне запрошення з найменуванням компанії посередника та її ідентифікаційний номер на зворотній стороні. При отриманні запрошення переконайтеся, що помилок та виправлень немає: ваше ім'я, дата народження, номер паспорта повинні бути ідентичними з відомостями, вказаними у вашому паспорті, який подаєте для отримання візи.
  • Оригінал свідоцтва про завершення середньої школи (коледжу) з описом результатів навчання (стенограма отриманих знаків) та їх копії, легалізовані Міністерством закордонних справ країни видачі.
  • Медичний сертифікат загального стану здоров’я, легалізований Міністерством закордонних справ країни видачі. Медичний сертифікат дійсний протягом двох місяців, а це означає, що заявник повинен бути зарахований до навчального закладу протягом двох місяців після видачі медичного сертифіката.
  • Результати тесту на ВІЛ / СНІД, легалізованого Міністерством закордонних справ країни видачі.
  • Заброньований квиток до України з відкритою датою повернення.
  • Оригінал спонсорського листа (засвідченого нотаріально) у формі афідевіта суду, яка повинна включати повне ім'я спонсора, його адресу, номер фіксованого та мобільного телефону, електронну пошту (якщо є), і обов'язок спонсора покрити витрати заявника.
  • Оригінали останніх банківських виписок спонсора (протягом останніх шести місяців); Мінімальна сума повинна бути достатньою для покриття всіх витрат заявника протягом його першого курсу в Україні (оплата навчання та щоденні витрати, загальна сума становить близько 15000 доларів США).
  • Підтвердження оплати візового збору (65 доларів США).

Посилання на сайт МЗС

Mini logo